Ads 468x60px

.

Pages

30 Ekim 2013

The Croods (2013)


İnsanlar animasyona mı doydu? Gösterim zamanlaması mı yanlıştı? ne oldu da The Croods gereken ilgiyi göremedi bilemiyorum. Ancak kendi adıma söyleyebilirim ki, güzel bir animasyona hasret kalmışım, bu filmin bana hissettirdiği ilk şey bu oldu. 

Zor şartlarda hayatta kalmaya çalışan bir ailenin hikayesini anlatan film ilk çağ zamanlarında geçiyor. "Mağara adamı" kahramanlarımız, zamanlarının çoğunu bir mağarada geçiriyor ve sadece yemek yemek için dışarı çıkıyorlar. Zaten film de onların avlanma macerası ile hızlı bir şekilde başlayıp eğlenceli sahnelerle anında sizi içine çekiyor.




 Esas kızımız Eep...

Esas oğlanımız Guy...

 Onsuz olmaz... olamıyor... :))

En eğlenceli karakterimiz bebek sandy...

Filmin esas karakteri ailenin asi kızı Eep. Hayatta kalmak adına her maceranın "tehlikeli" olarak damgalandığı bir ortamda farklı şeyleri merak eden, gören ve peşinden giden maceraperest bir kız Eep. Bu nedenle ailesi ile sürekli tartışma içinde. Grug, yani Eep' in babası tüm aileyi (Evet büyükanneyi bile) hayatta tutmak için onlara adeta hapis hayatı yaşatıyor. Derken maceraperest Guy'ın yolunun bu aile ile kesişmesi her şeyi allak bullak ediyor.

Aile bu kez gerçek anlamda hayatta kalma savaşı veriyor ve bu süreç içinde herkes kendi alışkanlıklarından, yargılarından ve korkularından ödün veriyor. Özellikle özgürlük, güven ve aile olmak kavramlarının etrafında gidip gelen film duygusal anlamda da eğlenceli tarafı ile yarışıyor. Hep derim, "bir animasyonda güzel karakter oluşturursan gerisi geliyor işte". O aile daha ilk anda bize samimi gelmese, o görsellik çok kıymetli olmazdı.  Fantastik ortam, renkli hayvanlar, esprili geçişler çok güzel, evet, ama karakter zenginliği bence bu animasyonun en önemli artısı.

 Thunk, evin küçük oğlu...bu sahnede gerçeklerle yüzleşiyor :)

Sevgili, güçlü, koruyucu babamız Grug....

 Ekmek aslanın ağzında...!!!

Söz konusu animasyon olduğu için çok da fazla yazamıyorum. İyi karakterler sağlam bir senaryo ile güzel desteklenmiş ve bence ortaya hiçbir noktası sırıtmayan, bütün halde güzel bir animasyon filmi çıkmış. Benim için Toy Story ile başlayan animasyon maceram Nemo ile, Ice Age ile, Shrek ile çok üst boyutlara ulaşmıştı. Bu filmde de "insanlar hala orjinal şeyler bulabiliyorlar" diye geçirdim içimden. Sanırım benim için,  The Croods, saydığım bu animasyonlar arasındaki yerini aldı.

 Animasyon filminin kalitesi, seslendirenlerden belli olurmuş :) Eep - Emma Stone

 Guy - Ryan Reynolds

Grug - Nicolas Cage


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...