Ads 468x60px

.

Pages

27 Temmuz 2012

Best of Diane Lane

Ne zamandır ara vermiştim "Best Of"' larıma. Bu aranın bitişi "güzellik" ile olsun istedim. Fiziken çok beğendiğim bir aktristtir Diane Lane. Tabi ki rollerini hakkını vererek oynaması bu beğenimi kat be kat arttırır. Unutamadığım performanslarına gelince...Aslında "Best of" ifadesi ne kadar doğru bilmiyorum. Sonuçta 2000 li yıllardan önceki filmlerini izlemediğim için son 12 yıldakı filmleri arasından bir beş seçtim.

UNFAITHFUL ( 2002)


Ülkemizde "Sadakatsiz" adı ile gösterilen film gerilim dolu bir aldatma hikayesini anlatıyor. Eşi ve çocuğu ile aşk dolu olmasa da sevgi ve saygı dolu bir hayatı olan Connie' nin (Diane Lane) yolu, yakışıklı ama bir o kadar da serseri Paul (Olivier Martinez) ile çakışır. Connie ve Paul arasında daha çok şehvetin söz konusu olduğu bir ilişki başlar. Ancak Connie kısa bir süre sonra vicdan azabı çekmeye başlamıştır bile. Bu arada eşi Ed (Richard Gere) bu ilişkiyi öğrenir ve Paul ile tanışmaya gider. Bundan sonrası kontrol edilemeyen gelişmeler, gerilim ve ahlak muhasebesi şeklinde geçecektir. Diane Lane, usta oyunculuğunun yanı sıra cesur sahneleri nedeni ile de filmin en etkili noktası konumunda.

16 Temmuz 2012

The Amazing Spider-Man (2012)...Gelen, gideni aratmadı.



Evet aslında inanılmaz. Ama inanamadığım şey, filmin, beklentimin üstünde çıkması. Açıkçası hiç de ümitli değildim, "farklı ne olabilir ki?", "ne gereği vardı?" gibi söylemlerle gittim filme. Sadece efekt izleriz, eğleniriz modundaydım yani. Ama hiç de öyle olmadı. İlk seriye göre aslında daha oturmuş bir hikaye ve daha iyi analiz edilmiş karakterler izledik.

13 Temmuz 2012

Christopher Nolan' ı nasıl bilirsiniz?



Ünlü sinema dergisi Empire, yeni sayısındaki 'The Dark Knight Rises' dosyasında Hollywood'un ünlü yönetmen ve senaristlerinin seriyle ilgili görüşlerine de yer verdi. 27 Temmuz'da Türkiye'de de gösterime girecek film ABD'li eleştirmenler tarafından tam not aldı. Peki, Hollywood bugüne kadar yapılmış en iyi uyarlamalardan biri olan Nolan'ın Batman serisi hakkında ne düşünüyor ve ondan neler öğrendi?

11 Temmuz 2012

10 Temmuz 2012

Ice Age: Continental Drift (2012)...Kıtalar ayrılıyor, bizimkiler asla...



Gittik, gördük, çok eğlendik geldik :)
Buz Devri'nin ilk bölümünü hatırlıyorum da, bu kadar devam edebileceğini düşünmemiştim açıkçası. Ancak şimdi, beşincisi, altıncısı çekilse de olur diyorum. Çabuk sıkılan bünyelere bile bir kredi açacak güzellikte bir dördüncü filmle karşılaştım şahsen.

4 Temmuz 2012

"Şahane" Misafir' e 5 ödül



İtalya'da her yıl geleneksel olaak Yabancı Gazeteciler Birliği tarafından verilen Altın Küre  sinema ödülleri, bu yılki sahiplerini buldu. İtalya'da yaşayan başarılı Türk yönetmen Ferzan Özpetek'in "Şahane Misafir" filmi 5 ödül aldı.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...