Ads 468x60px

.

Pages

28 Haziran 2012

"Son" unda bitti...



Bilen bilir şu yazımda Son dizisi hakkında yazmıştım. Daha ilk bölümlerdi, güzel başlamıştı, kadrosu sağlamdı, konu gizemliydi, kurgu belli ki farklıydı ve en önemlisi biteceği tarih belliydi. Demiştim o zaman da. Bu kez farklı bir durum vardı. "Bizim hikayemiz belli anlatıp gideceğiz" havası bile sevimli gelmişti. İlk bölümde hemen gaza gelmişim.

21 Haziran 2012

Dark Shadows (2012)



Gittik, gördük, "eh işte dedik", geldik Vol. 2.0

Bu hafta bir uğursuzluk mu vardır yoksa beklentiyi yükselttiğimden mi bilemedim ama iki çok merak ettiğim film de beni hayal kırıklığına uğrattı. Prometheus neyse de Dark Shadows fena vurdu beni. Böylesini beklemiyordum. Şimdi Tim Burton gibi bir ustayı de kendi çapımda eleştirince bir tuhaf oldum ama öyle valla olmamış yani "ne diyem, mahmut mu diyem?".

18 Haziran 2012

Prometheus (2012)



Gittik, gördük, ne hissettiğimizi bilemeden geldik. Çoğul konuştuğuma da bakmayın, tek başıma gittim. Ben ve Ben. Artık nasıl bir beklentiyse benimkisi, ev taşıdığım hafta gidemedim diye üzülmüştüm, içimde kalmıştı resmen. "Gitmem lazım, gitmem lazım" diyerek dün yollara düştüm bu film için. Bir de benim gibi korkak, Alien serisini ancak gündüz vakti ve kalabalıkta izleyebilen birisi tek başına gitti bu filme. Düşünün yani öyle de fedakarlık ettim. Ama değdi mi? Düşüneyim... değdi ya illa ki değdi. Şöyle ki; Bir şeyin iyi yada kötü olduğunu ancak kendi izlenimlerinizle anlarsınız. Okumuştum hayal kırıklıklarını ama gitmem, görmem gerekiyordu. Ayrıca iyi bir salonda izlemeden yorum yapmak sağlıksız olacaktı. İşte o yüzden gittik, gördük, "eh işte" dedik, geldik.

12 Haziran 2012

Django Unchained Official Trailer...

Taşınma kalabalığı ile birazcık sinemadan uzaklaşmıştım. İşe döndüğüm gün yaptığım ilk işlerden birisi şu güzelim videoyu izlemek oldu. Quentin Tarantino' nun adını duymak bile heyecanlandırıyor. Bir de buna  Jamie Foxx, Leonardo DiCaprio ve Christoph Waltz gibi isimler eklenince bekle bakalım şimdi filmin gelmesini. Ocak 2013 be, aylar var daha... :(




8 Haziran 2012

Vizyonda Bu Hafta ( 8 - 14 Mayıs)



Bu haftaki favori filmimiz, İtalya yapımı bir film. "Berlin Film Festivali En İyi Film Ödülü"  nü kazanan Sezar Ölmeli, bir hapishane hikayesi. Mahkumların rehabilitasyonu için her yıl düzenlenen tiyatro gösterisinin bu  yılki oyunu Shakespeare’in Jül Sezar uyarlamasıdır. Hiç bir amacı kalmamış, çoğu müebbet yatan mahkumlar için bu oyun, bir hayata tutunma sebebi olacaktır.<<FRAGMAN>>

7 Haziran 2012

Yakında: Sen Aydınlatırsın Geceyi



Onur Ünlü, merakla beklenen yeni filminin çekimlerine Manisa’nın Akhisar ilçesinde başladı. Siyah beyaz olacak olan filmin senaryosu da Onur Ünlü’ye ait. Hikayenin geçtiği Akhisar, aynı zamanda yönetmen Ünlü’nün babasının memleketi. Filmin ana mekanlarından biri Onur Ünlü’nün çocukken yazlarını geçirdiği bir ev.  

2 Haziran 2012

Fallen (1998)



Sinema tarihi, onun gibi bir katili ne gördü, ne de duydu. Zira katilimiz bir ruh. Fallen, işte tam da bu nedenle eşine az rastlanır bir polis-katil kovalamacası. Bedenden bedene geçebilen, istediğini öldürüp sonra başka bir bedende olay yerini terkedebilen bir katilden bahsediyoruz. Azazel...Takibi güç, yakalaması zor, öldürülmesi imkansız. Ve ne şanssız bir adamdır ki Dedektif John Hobbes (Denzel Washington), Azazel ona kafayı takar.

1 Haziran 2012

Vizyonda Bu Hafta (1-6 Haziran)

Prometheus


Ridley Scott, adeta kült olan "Alien" ve "Blade Runner"' filmlerinden sonra bir çok film yönetmiş ama bilim-kurguya pek bulaşmamıştı. Uzun yıllar sonra "bir çekerim, pir çekerim" modunda bize Prometheus'u sundu. Film bu özelliği ile bile dikkatleri üzerine çekmişti zaten. Konusu, görsel efektler ve 3D' li gösterimi ile de iyice beklenen bir film oldu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...