Ads 468x60px

.

Pages

27 Temmuz 2012

Best of Diane Lane

Ne zamandır ara vermiştim "Best Of"' larıma. Bu aranın bitişi "güzellik" ile olsun istedim. Fiziken çok beğendiğim bir aktristtir Diane Lane. Tabi ki rollerini hakkını vererek oynaması bu beğenimi kat be kat arttırır. Unutamadığım performanslarına gelince...Aslında "Best of" ifadesi ne kadar doğru bilmiyorum. Sonuçta 2000 li yıllardan önceki filmlerini izlemediğim için son 12 yıldakı filmleri arasından bir beş seçtim.

UNFAITHFUL ( 2002)


Ülkemizde "Sadakatsiz" adı ile gösterilen film gerilim dolu bir aldatma hikayesini anlatıyor. Eşi ve çocuğu ile aşk dolu olmasa da sevgi ve saygı dolu bir hayatı olan Connie' nin (Diane Lane) yolu, yakışıklı ama bir o kadar da serseri Paul (Olivier Martinez) ile çakışır. Connie ve Paul arasında daha çok şehvetin söz konusu olduğu bir ilişki başlar. Ancak Connie kısa bir süre sonra vicdan azabı çekmeye başlamıştır bile. Bu arada eşi Ed (Richard Gere) bu ilişkiyi öğrenir ve Paul ile tanışmaya gider. Bundan sonrası kontrol edilemeyen gelişmeler, gerilim ve ahlak muhasebesi şeklinde geçecektir. Diane Lane, usta oyunculuğunun yanı sıra cesur sahneleri nedeni ile de filmin en etkili noktası konumunda.

___________________________________________________________________________________



Diane Lane' in tek başına götürdüğü bir filmdir Under the Tuscan Sun. Boşluğa düşmüş, mutsuz ve arayışta olan bir kadın olan Frances, hiç bilmediği bir yerde çok çok eski bir ev satın alır. O evin onarımı, yerleştirilmesi ve bu esnada tanıdığı kişiler sayesinde sadece evi değil, kendisini de baştan aşağı yenileyecektir.
___________________________________________________________________________________

UNTRACEABLE (2008)


Bu kez öncekilerin aksine daha sert bir Diane Lane izliyoruz. Jannifer Marsh, FBI bilgi işleminde çalışıyordur. Bu arada gündemde kurbanlarını nasıl öldürdüğünü internetten tüm dünyaya izleten bir seri katil vardır. Bu katil bilgisayara oldukça hakimdir ve bu nedenle izini sürmek hiç de kolay değildir. Üstelik katilimiz bir müddet sonra Ajanımıza fena saracaktır. Her role yakışan Diane Lane, bu polisiye geriliminde hakkını başarıyla veriyor.
___________________________________________________________________________________



Kendisini ilk farkettiğim filmdir kendisi. Ne yalan söyleyeyim George Clooney için gitmiştim filme ama çok fazla rol almamasına rağmen Diane Lane ciddi anlamda farkediliyordu filmde. Filmin duygusal yönünün baş kahramanlarından biriydi. Bir denizcinin yolunu gözleyen aşık kadın Christina, bu erkeklerle dolu filmin güzel renklerinden birisiydi.
___________________________________________________________________________________

SECRETARIAT (2010)


Bu film hakkında şöyle bir yazım varken, fazla söze gerek yok :)



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...