Ads 468x60px

.

Pages

26 Nisan 2012

Pazar Gecesi Sineması ve Body of Lies...

Yenilenen Star TV'nin, özlediğimiz "Pazar Gecesi Sineması", bir zamanların "Star Sinema Kulübü" kuşağını tekrar başlatmasını nostaljik bir mutlulukla karşıladım. Karla Bonoff 'un "All My Life" şarkısı eşliğindeki jenerik, çocukluğumuzun pazar gecelerini süslerdi. O zamanlar çok fazla futbola ilgi duymazdım ve bu jenerik çalarken babamın kanal değiştirip spor programları açmasına sinir olurdum. Hep de güzel film koyarlardı. Yani tüm hafta tv de izlediğimiz filmlerden farkı, kaliteli ve daha yeni filmler koyarlardı. Bir nevi bizim "Sinema" mız olmuştu. Akşam seansını kaçırmak istemiyorduk. :)

Bugün TV'de yine o jenerik müziğine rastlamak beni mutlu etti. En az yayınladığı film kadar. Body of Lies, harika bir film. Ben de akşam bu filmi izleyeceğim. Üçüncü izleyişim olmasına rağmen :) Ki TV'de film izlemeye çoğunlukla mesafeli bakarım. Kesintiler, reklamlar, dublaj, filmi çok etkiler. Ama böyle güzel filmler olduğu zaman gözüm pek bunları görmüyor.


Body of Lies (2008), CIA' in Ortadoğu' dan sorumlu ajanı Roger Ferris (Leonardo DiCaprio) ile, CIA'nın beyni Ed Hoffman (Russel Crowe) arasındaki psikolojik gerilimi konu alıyor. Basit bir görev gibi başlayıp çok farklı boyutlara taşınan süreçte, bir süre sonra Roger, taraflar arasında ikilemde kalıyor. Film, islami terör yapılanması ve bu yapılanmada Amerika'nın etkisini elinden geldiğince objektif olarak yansıtmaya çalışmış bir nevi özeleştri aslında. Yönetmen Ridley Scott'un vazgeçilmezi Russel Crowe, sakin rolüne gayet uyumlu. Leonardo DiCaprio ise bence, Blood Diamond ile başlayan kendini aşma sürecini bu filmde de devam ettiriyor. Siyasi gerilimi seviyorsanız, bu filmi kaçırmayon derim.

Son olarak biraz nostalji yapalım :)


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...