Ads 468x60px

.

Pages

26 Nisan 2012

I Am Number Four (2011)


Tam anlamıyla bir gençlik filmi. Hani şu CNBC-e' de çokça versiyonu olan özel yetenekli, yakışıklı ve güzel gençlerin olduğu diziler var ya, işte onların uzun versiyonu. Vasatın altında. Ama öyle hiç izlenmeyecek bir film değil. Hani eğlence olsun diye izleyebilirsiniz. Konu olarak da sürükleyici. Belki benim gibi film manyaklarını sürükler, filme daha az ilgili olanlar yarısında çıkabilir :)

Öncelikle, başlangıcı yani başka gezegenden gelme olayı çok havada kalmış. Hani keşke filmin başında bu gençlerin başına şunlar geldi, düşmanları bunları yaptı gibi bir özet geçselermiş fena olmazmış. Ben özet geçeyim bari.
Lorien gezegeninden, bizim gezegene kaçan 9 özel çocuğun hikayesi bu film. Gezegenleri,  Mogadorian denilen vahşi türlerce katlediliyor. Son çare olarak bu özel çocuklar Dünya'ya gönderiliyor. Amaçları da ilerde bir araya gelip gezegenlerini kurtarmak. Her gencin başına da bir koruyucu kişi verilmiş. Malum bu gençlerimizin farklı özel güçleri var. Mogadorianlar boş durur mu (bir filmde kötü karakter boş durursa, o film olur mu?). Tabi onlar da bizimkilerin peşinden Dünya'ya geliyor. Bizim gençlerimiz toplum içinde kendilerini gizleyerek yaşarken sırasıyla 1, 2, ve 3. numaralar mogadorianlar tarafından öldürülüyor. Sıra Number 4'e geliyor. Adından da anladığınız üzere film Number 4'ün kaçış hikayesini anlatıyor. Bu kaçış esnasında, yeni arkadaşlar ve düşmanlar kazanan kahramanımız başını bir türlü dertten kurtaramıyor.
Filmin bir eksiği dediğim gibi diğer gezegendeki durumu iyi yansıtamamış olması, bir diğer tutarsız kısmı ise kaçırılan astrologun hikayesi. Ama film biterken anlıyorsunuz ki bunun devamı geliyor (Korkarım ki). Belki işin o kısmını hatta belki (umarım), Lorien gezegeninde olan bitenleri devam filminde görebiliriz de birazcık vasata yaklaşır film. Efeketler güzel tabi ki ama konu yetersiz olunca kesmiyor. Başrol oyuncusu yani Number 4' umuz Alex Pettyfer' in oyunculuğu bence kötü. Yakışıklı diye almışlar diyeceğim ama yakışıklılık da göreceli. Ya da hata bende böylesi bir filmde oyuncu performansı arıyorum :) Diğer gençlerin oyunculuğu fena değil. Number 4'ün koruyucusu olan Henri karakterini ise Hitman'den tanıdığımız Timothy Olyphant'ı oynuyor.

Biliyorum biraz ağır bir eleştri oldu ama eğer bu tip klişe bir konu seçiyorsanız, mutlaka bir farklılık katmanız gerekiyor. Yoksa film bu haliyle biraz boş oluyor. Gişe filmi denen, belirli bir yaş kesimine hitap eden ve hemen unutulan bir film olmaktan öteye gitmiyor. Yine söylüyorum ucu açık bırakılan bir son ile belki ikincisinde bu durumu toparlarlar biz de güzel bir şey izleriz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...