Ads 468x60px

.

Pages

25 Nisan 2012

The Bucket List (2007)



Nerden bakarsanız bakın, bu iki usta oyuncuyu tek bir filme koyarsanız, filmin ne anlattığı hiç önemli değil, izlenir. Ama bu iki oyuncuyu, bir de böyle güzel bir senaryosu olan, "A Few Good Man" gibi bir başyapıtı yönetmiş usta bir yönetmeni olan bir filmde bir araya getirirseniz, bu film sadece izlenmez, alınır, saklanır, tekrar tekrar izlenir.

Morgan Freeman' dan başlamak istiyorum. Bir kere azmine hayranım. Adam kaç yaşına geldi, hala sinemada çok başarılı yapıtlarda boy gösteriyor. "The Dark Knight", "Wanted" gibi meraklısının favori filmlerine bir de, tarz olarak aksi bir filmi daha ekledi son iki yılda. "The Bucket List" deki rolü ile, aynı yıl çektiği diğer filmler arasında çok fark var ve amcam bağıra bağıra ben iyi oyuncuyum diyor. Kimse de itiraz etmez sanırım.


Jack Nickholsan ise ayrı bir vaka. Bu filmde kesinlikle olacak kişi. Belki yönetmen, zorlasa, Morgan Freeaman yerine başka bir isim bulabilirdi. Ama jack kesinlikle bu filmin hatta tam da rolünün oyuncusu. Huysuzluğu bize biraz "As good as it gets" i hatırlatsa da, bu kesinlikle olumsuz görünmüyor.

Aslında filmin konusu klasik. Ama karakterleri farklılaştırarak, ve duygusal ayrıntılarla filmi sürükleyici ve klasik yapabiliyormuşsunuz demek. Filmin en sevdiğim sahnesi ise tabiki de "Çok güzel bir kızı öp"......

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...