Ads 468x60px

.

Pages

26 Nisan 2012

Best of Merly Streep

Hazır bu yıl Oscarı almışken ve yaptığı özgüven dolu konuşmasından sonra gönlümü bir kere daha fethetmişken, bugün,  ne zamandır yapmadığım best of kısmını kendilerine ayırıyorum. O' nun çok fazla filmi var ve harika performansları. Listede ödüllü filmlerini görmezseniz yadırgamayın. Yoksa bir Kramer vs. Kramer' den tutun da son filmi The Iron Lady' ye kadar bu listeyi silip süpürecek çok filmi vardır tabi ki. Hatta yine son yıllarda yaptığı The Devil Wears Prada ve It's Complicated filmleri de harikadır. Ben sadece benim bakış açımla yapıyorum bu listeyi :)  Beş tanesini seçmek acımasızlık aslında ama neyse...



İki kadının bir erkeği paylaşamaması ile başlayan, yaşlanmayı önleyici bir ilacın ortaya çıkması ile fantastikleşen,  iki kadının bir olup erkekten intikam almaya başlaması ile daha da garipleşen bir kara mizah Death Becomes Her. Taa çocukluğumda izlediğim, sonrasında unutamadığım bir film . "Ölüm Kadına Yakışır" ismi ile Türkçeleştirilen filmde Merly Streep çoğunlukla görmeye alışık olduğumuz halinden farklı bir şekilde. Goldie Hawn ve Bruce Willis' in de harika eşlik etmeleri sonucu çok farklı, unutulmaz, meraklılarının mutlaka izlemesi gereken eğlenceli bir film çıkmış ortaya. Best of Goldie Hawn yaparsam, yine bu film olacak çünkü performansı Merly Streep ile tamamen eşit.
___________________________________________________________________________________


Ülkemizde "Yasak İlişki" ismi ile gösterilen film hem çok duygusal hem de çok gerçekçi. Hayatını tamamen çocuklarına, kocasına ve evine adamış, heyecan nedir unutmuş olan Francesca' nın, kasabaya birkaç günlüğüne gelen bir yabancıyla yaşadığı yasak ilikşinin anlatıldığı bir film. Fotoğraf sanatçısı olan ve kasabanın resimlerini çekmek için gelen Robert' ı  Clint Eastwood canlandırınca film tam da izlenilesi oluyor. Aralarındaki aşk oldukça romantik olsa da zamanlarının kısa olması ve vermek zorunda oldukları karar aşamasındaki dram izleyenleri  fazlası ile duygulandırıyor. Yönetmeninin Clint Eastwood olması da filmin, insanın içine bu kadar işlemesinin en büyük nedenlerinden biri.
___________________________________________________________________________________

DOUBT (2008)

Türkçeleştirilmiş hali de  "Şüphe" olan film "ismi ile müsemma" kalıbına çok uygun. Film boyunca karakterlerimizi boğan şüphe, filmin sonunda tam olarak çözülemediği için biraz havada kalıyorsunuz. Kafanızda "eeee şimdi yani" gibi sorular dolaşıp duruyor. Böylesi filmleri sevmeyenlerin bile oyuncuların performansları için izlemesi gereken bir film. Yıl 1964, Sr. Nicholas Kilisesi' ndeyiz. Yenilikçi Rahip Flynn (Philip Seymour Hoffman) ile gelenekçi Rahibe Aloysius Beauvier arasındaki psikolojik savaşı izliyoruz. Genç ve saf Rahibe James' in (Amy Adams), Rahip Flynn ile kiliseye kabul edilen tek siyahi öğrenci arasındaki yakınlaşmadan şüphelenmesi ile başlayan süreçte Rahibe Aloysius, Rahip Flynn' ı okuldan attırmak için amansız bir mücadeleye girecektir. Rahip ve Rahibe arasındaki diyaloglardaki oyunculuğu kesinlikle izlemeniz gerek.
___________________________________________________________________________________

MAMMA MIA ! (2008)

Acayip eğlenceli, acayip canlı, acayip renkli bir film. Bir müzikalin barındırması gereken tüm özellikler var. Özellikle çekildiği mekanlar harika. Bir de buna birbirinden usta oyuncular eşlik edince gerçekten arşivlik bir film çıkmış ortaya. Meşhur müzikalin öyküsünü biliyorsunuzdur zaten, bir de onun bu versiyonunu izleyin. Kimler yok ki filmde yazmakla olmaz. Ama beni burada en çok şaşırtan Merly Streep' in o yaşına rağmen ortaya koyduğu performans. Bu kadın bir işi aldığında en iyisini yapmadan kesinlikle bırakmıyor. Artık bundan eminim.
____________________________________________________________________________________


Daha önce filmi birazcık şurada anlatmıştım. Merly Streep' in oyunculuğundan ne kadar etkilendiğim belli oluyor :) fazla söze gerek yok sanırım.










0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...