Ads 468x60px

.

Pages

26 Nisan 2012

Best of Kate Winslet

Bloğumun sağ kısmını süsleyen başlıklardan biri de "Best of..." . Burada sevdiğim aktör, aktrist ve yönetmenlerin, en beğendiğim, bence yeteneklerini en ön plana çıkardıkları 5 filmi sıralıyorum. Her salı yeni bir isme yer veriyorum. Artık sadece sıralamakla kalmayacak, bu filmler hakkında kısa kısa bilgiler de vereceğim. Tüm bu filmler hakkında ilerde daha geniş yazılar da yazmam mümkün tabi :)

Bu haftamız Kate Winslet haftası olsun. Zarif, güzel, güçlü kadın...

THE READER (2008)

Kate Winslet'e bu filmin çok yakıştığını düşünüyorum. Çünkü zaman zaman soğuk bir kadını çok iyi oynayabiliyor. Bu rol tam da böylesi bir karakteri içeriyor. Film, İkinci Dünya Savaşı yıllarında gizemli bir kadın ve genç bir çocuk arasındaki, önceleri sadece sekse ve okumaya dayanan bir ilişkiyi anlatıyor. Ancak film ortalarından itibaren çok daha farklı konuların içine girerek seyirciyi şaşırtıyor. Kate Winslet bu filmdeki cesur sahneleri ile de bir süre konuşulmuştu yanlış hatırlamıyorsam.

__________________________________________________________________________________


Ne güzel, ne ilginç bir filmdir bu. The Reader'ın aksine sıcak, serseri bir rol ve turuncu/pembe saçlarla bizi karşılıyor Kate Winslet. İlginç bir aşık olma ve bunu unutma hikayesini ele alıyor film. Psikolojik boyutu çok yüksek. Bence aşk üzerine yapılmış en iyi filmlerden. Bu film hakkında ilerleyen zamanlarda geniş bir yazı yazacağım o nedenle kısa cümlelerle geçiştirelim şimdilik...







__________________________________________________________________________________

Durgun bir film, filmin içine giremezseniz, onun sizi hiç çekeceği yok. Ama girince ilginç bir sürükleyicilikle izliyorsunuz. Titanic'den sonra biraraya gelen Kate Winslet - Leonardo DiCaprio ikilisi yine çok uyumlu. Film 1950'lerde yaşanan evlilikler ve ilişkiler üzerine kurulu. Farklı bir çift olmak isteyen bir ikilinin hikayesini konu alıyor. İlerleyen zamanlarda çok da farklı olamadıklarını anlayacaklar ve olaylar dramatik bir hal alacak (Sonunu da söyleseydim... Bruce Willis ölüymüş... ). 



__________________________________________________________________________________

TITANIC (1997)

Filmi de, Kate'in performansını da bilmeyeniniz yoktur sanıyorum. Söz konusu Kate Winslet En iyi 5 olunca bu filmi almamak ayıp olurdu.







__________________________________________________________________________________

FINDING NEVERLAND (2004)

İşte kenarda köşede kalan ve iyi ki de kalmış dediğim filmlerden birisi daha. Belki Kate Winslet'in buradaki oyunculuğu öyle pek aman aman değil ama filmi öyle çok seviyorum ki, aldım gitti.:) Kate Winslet, birbirinden tatlı 4 erkek çocuğu olan dul bir kadındır. Bir yandan hastalığı ile diğer yandan yaşadıkları dönemde dul kadınlara karşı oluşan bakış açısı ile mücadele ederken,  hayatlarına giren hayalperest bir yazar her şeyi daha da karışık hale getirecektir. Bu film hakkında da geniş şeyler yazmazsam içime dert olacak :) 


 

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...