Ads 468x60px

.

Pages

26 Nisan 2012

Best of Jack Nicholson

Bu iş benim boyumu biraz aşıyor açıkçası. O kadar çok filmi var ki performansını üst düzeyde sergilediği nasıl seçeceğim beş tanesini merak ediyorum. Hadi bakalım...



Jack Nicholson denildiğinde sanırım hepimizin aklına ilk bu film geliyor. Hani olur ya her oyuncuya adanmış bir film vardır. Al Pacino için Dog Day Afternoon, Tom Cruise için Top Gun neyse Jack Nicholson için de bu film odur bence. Sırf hapishaneden kurtulmak için deli taklidi yapan mahkum Randle, sonunda bir akıl hastanesine transfer edilir. Burada da rahat durmayacak, otoriteye karşı çıkacak ve hastalarla farklı iletişimler kurmaya çalışacaktır. Hemşire Ratched' in O' nu gözlemlemeye başlaması ile ikisi arasındaki gerilim artacaktır.

___________________________________________________________________________________


Muhteşem bir film ve mükemmel bir oyunculuk. Klasik haline gelen bu filme damgasını vuran sahnede General Jessup olarak sergilediği harika performans ile neden bir marka olduğunu dosta düşmana gösteriyor Jack Nicholson. Bir askerin ölümü ile açılan soruşturmaya bakmak üzere görevlendirilen genç avukat Daniel (Tom Cruise) ile davanın zanlısı haline gelen General Jessup arasındaki psikolojik savaşı konu alıyor film. Filmi klasik yapan sadece Jack Nicholson değil tabi ki. Tom Cruise, Demi Moore ve Kevin Bacon gibi bugünün ustaları da çıraklık dönemlerinde böylesi büyük bir ustaya harika eşlik ediyorlar.

___________________________________________________________________________________

BATMAN (1989)
Sevgili Heath Ledger' i rahmetle analım öncelikle. İki yıl önce vizyona giren ve rekorlar kıran The Dark Knight filminde Joker rolünü onun oynayacağını öğrenince merakla beklemiştim. Neden mi ? Çünkü 1989' yılının Joker' i Jack Nicholson o kadar harika bir karakter oluşturmuş ve oynamıştı ki, onun yaptığını yapmaya yeltenmek büyük cesaret demekti. Heath Ledger bu işin altından başarı ile kalktı ve maalesef bu son ama unutulmaz performansı oldu. Neyse...Jack Nickholson, eski Batman serisinin en iyisi olan ilkinde mükemmel bir performans sergiliyor. Öyle ki onun bu hali bir tarz haline geliyor ve devam filmlerinde çokça ünlü ismi böylesi performanslarla görüyoruz ama ilkler unutulmaz...:) Gotham City' nin belalısı Joker, sinirleri alınmış ve insanın asabını bozan gülümsemesi ile tüm şehre sıkıntı olmayı başaracak ve kahramanımız Batman' a oldukça sorun çıkaracaktır.
___________________________________________________________________________________


O' nu bir deli, bir general, bir psikopat rolünde görebiliriz ama bence en aykırı rolü bu filmdeki Melvin rolüdür. Aşırı titiz, huysuz, duygusuz ve obsesif bir insan gibi görünen Melvin, aslında çok duygusal ve yumuşak yüreklidir. Bunu çoğunlukla dışa vuramamakta, vurduğu anlarda ise farklı tarzı ile işleri batırmaktadır. Tüm bunların aşılması için, bir kadın, eşcinsel bir komşu ve bir köpek yeterli olacaktır. Carol, Simon ve Melvin yaşadıkları maceralar ile kendilerini bulacaklar ve sinema tarihine harika bir film bırakacaklardır. Öyle ki, En İyi Erkek Oyuncu Oscar' ı Jack Nicholson' a, En İyi Kadın Oyuncu Oscar' ı ise Helen Hunt' a gidecektir.
___________________________________________________________________________________

Bu filmi ve Jack Nicholson' un performansını Morgan Freeman' dan bağımsız değerlendirmek imkansız. Harika bir ikili oluşturuyorlar. Filmde, hasta olan ve son günlerini yaşamakta olan iki ihtiyarın öyküsü anlatılıyor. İhtiyarlarımız, kendilerine bir "yapılacaklar listesi" hazırlayıp, yaşlarını ve hastalıklarını unutarak bu listeyi tamamlamaya çalışıyor, bu sayede birbirinden tehlikeli maceralara girişiyorlar. Oldukça duygusal ve bir o kadar da eğlenceli olan film, bu iki usta ile unutulmaz hale geliyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...