Ads 468x60px

.

Pages

26 Nisan 2012

Best of Hilary Swank

İlginç bir görselliğe sahip Hilary Swank. Sert yüz ifadesi, "ben ağır rollerin adamıyım" diye bağırıyor adeta. Romantik komedi yaptırın, yine karakter atıyor ortaya :) Kötü mü ? kesinlikle hayır. Ama bu ona seçici olma zorunluluğu getiriyordur eminim. Bu nedenledir ki kendisini çoğunlukla ağır rollerde görürüz. İşte en sevdiğim filmleri.



Gencecik yaşında Hilary Swank' a Oscar kazandırmış, mükemmel bir sanat eseri bu film. Oyunculuk, konu ve işleyiş olarak o kadar gerçekçi ki, etkilenmemeniz imkansız. Aynı zamanda beni Hilary Swank ile tanıştıran filmdir. Bu filmden sonra takibe aldım Hilary Swank' ı ve sonra rol aldığı her proje izlemeye değdi. Hilary Swank' ın cinsiyet ikilemi yaşayan Brandon rolünü canlandırdığı filmde, erkek olmak isteyen bir kızın, erkek kılığında girdiği arkadaşlık ortamında yaşadıkları dramatik bir şekilde anlatılıyor.

___________________________________________________________________________________


Bir marjinal rol daha. Hilary Swank, burada kadınların oy kullanma haklarının savunucusu aktivist Alice Paul' u canlandırıyor. Düzene resmen kafa tutan Alice ve arkadaşlarının zorlu koşullarda verdiği mücadele filmde çok başarılı anlatılmış. Hilary Swank ise girişte de dediğim gibi bu tip rollere çok yakışıyor.









___________________________________________________________________________________

MILLION DOLAR BABY (2004)

Şimdi bu filmin şahane olmasının sadece Hilary Swank ile akalası yok onu kabul edelim. Kendi çapında bir okul gibi olan Clint Eastwood' un eli neye değse bir harika oluyor. Her oyuncu O'nun bir filminde oynamayı hayal ediyordur eminim. Ama bu filmde tercihini Hilary Swank' ten yana kullanmış ve iyi ki de kullanmış. Hilary Swank bu filmde, boksör olma hayalleri kuran Maggie rolüyle karşımıza çıkıyor. Bir antrenman salonu sahibi olan Frankie (Clint E. ) Maggie' nin azmine hayran olur ve onu çalıştırmaya karar verir. Bu maceraları, ikisinin de beklemediği bir şekilde sonlanacak ve Hilary' e ikinci Oscar' ını kazandıracaktır.

___________________________________________________________________________________


Böylesi ağır ve nispeten erkeksi rollerde izledikten sonra Hilary Swank' ı bu filmde görmek bünyede biraz rahatsızlık yaşatabilir. Ama en fazla 2 dakika. :) Romantik bir filmde hayal edemezdim ben O' nu ama sınırlama yapmakla haksızlık etmişim. Bu filmde de çok iyi iş çıkarıyor. Genç yaşta birbirlerine aşık olup evlenen Holly ve Gerry' nin acıklı hikayesini anlatıyor film. Gerry' nin zamansız ölümü ve ölümünden sonra daha önce eşine yazdığı notların tek tek ortaya çıkması ile ilginç bir yas süreci geçiriyor Holly. Ayrıca Gerard Butler' i de tebrik etmek gerekiyor ki harika eşlik ediyor. Nerede o King Leonidas, nerede o Gerry :)










___________________________________________________________________________________

THE CORE (2003)

"Özlem iyidin hoştun da bu filmin bu listede ne işi var" demeyin :)  Bazı filmleri sebepsiz seversiniz ya, ben öyle seviyorum bu filmi. Hilary Swank' ı bir bilim kurguda görmek de hoşuma gidiyor. Merkezindeki bir sorun nedeniyle gezegenimiz tehlike altındadır ve merkeze ulaşıp sorunu düzeltmek için kahraman bir ekip
kurulur. İşte o ekibin pilotu Rebecca rolünde karşımıza çıkıyor Hilary Swank.





0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...