Ads 468x60px

.

Pages

26 Nisan 2012

Best of Denzel Washington

Bu hafta, Denzel Washington haftası :) Benim en sevdiğim aktörlerden birisi. İçinde bulunduğu hemen her projeyi beğenerek izlerim. Düşünüyorum da Denzel Washington'un oynadığı ve benim beğenmediğim tek film "The Manchurian Candidate" sanırım. En sevdiklerime gelince...

FALLEN (1998)


Fallen benim, Denzel Washington'dan bağımsız bir şekilde de çok sevdiğim bir film. Bir gün bu filmin uzun bir yazısını yazacağım. Dedektif John Hobbes (Denzel W.) azılı bir katilin peşindedir. Ama bu katil sıradan bir katil değil bir çeşit ölüm meleğidir ve bedenden bedene atlayarak işlediği cinayetleri çözülemez hale getirmektedir. John davayı nasıl çözeceğini sonunda anlamıştır ama bunu yapmak bir insanın önemli fedakarlıklar yapması demektir.

__________________________________________________________________________________

JOHN Q (2002)

John Q, bir babanın, oğlunun hayatı için girdiği bir mücadeleyi anlatıyor. Filmin büyük bir kısmı tek gün içerisinde geçiyor ki çok severim bu tür filmleri. Kalp hastası olan oğluna maddi imkasızlık ve sigorta yetersizliği nedeni ile yardım edemeyen John (Denzel W.), son çare olarak, acil servisi işgal edip, hastaları rehin alır. Film boyunca sağlık ve sigorta sektörlerine göndermeler yapılırken ailenin dramı da eksiksiz yansıtılıyor filmde. Bu dramın başrol oyuncusu Denzel Washington da göz dolduruyor.


__________________________________________________________________________________

MAN ON FIRE (2004)

Bence bu film, çekimiyle, hikayesiyle, oyuncuları ile çok başka bir film. Ne zaman olsa, neresinden yakalarsam yakalayayım izliyorum bu filmi. Dakota Fanning ve Denzel Washington'un uyumu harika. Tony Scott, gerçekçiliği çok güzel işleyen bir yönetmen. Bu açıdan film, Meksika'da yaşanan kaçırılma olaylarının vehametini de çok güzel ortaya koyuyor. Creasy (Denzel W.), sorunları olan, içki bağımlısı eski bir askerdir. Bir arkadaşı aracılığı ile özel koruma olarak bir iş bulur. Koruması olduğu kız, Pita (Dakota F.), Meksika'nın en zengin ailelerinden birinin kızıdır. Creasy ile Pita arasında çok güzel bir dostluk başlar. Creasy artık sorunlarından kurtulmaya başlamış, huzuru yakalamıştır. Ta ki Pita kaçırılana kadar.

__________________________________________________________________________________

TRAINING DAY (2001)
Denzel Washington, bu filmde bir çok filmin aksine kötü bir karakteri canlandırıyor. Kirli işlere karışmış Dedektif Harris'in (Denzel W.) yanına verilen çömez ortağı Jake (Ethan Hawke) ile ilk gününü anlatmaktadır film. Çömezimiz ortağının gerçek yönünü gördükçe tepkisiz kalamayacak ve işler içinden çıkılamaz bir hal alacaktır. Kurgusu ile mükemmel bir filmdir ama oyunculukları da çok başkadır. Zaten bu filmdeki performansı ile Denzel Washington 2002 "En İyi Erkek Oyuncu" Oscar'ını almıştır. Ethan Hawke ise "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" dalında Oscar'a aday gösterilmiştir.



__________________________________________________________________________________

1970'lerin ünlü mafya babası Frank Lucas'ın (Denzel W.) suç dünyasında zirveye oturuşu ve sonrasında yaşadığı düşüşü anlatan, gerçek hayat hikayesinden uyarlama bir film American Gangster. Frank Lucas ve Dedektif Richie Robert (Russel Crowe) arasındaki kovalamaca ve psikolojik mücadeleyi anlatıyor. İki usta oyuncu da harika performans sergiliyor.








0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...