Ads 468x60px

.

Pages

26 Nisan 2012

Best of Christian Bale

Daha önce liste halinde vermiştim. Sonraları bu Best of kısmına kısa kısa açıklamalar ekleyince bu adama yazık olsun istemedim. Çok önemli yapımlarda rol almış, çok zor rollerin başarı ile altından kalkmıştır kendisi. Şu an Hollywood' da yeri çok sağlamdır ve buraya kesinlikle hak ederek gelmiştir.

EMPIRE OF THE SUN (1987)



Hadi Christian Bale' in çocukluğuna dönelim. O' nu tanıdığımız ilk film olan Empire of the Sun, bir savaş dönemi filmi. Savaşın kendisini değil de savaştan etkilenenlerin hikayesini anlatıyor. Kahramanımız Jim, çok varlıklı bir ailenin biricik oğlu iken, ansızın vuran savaş, tüm ailesini ve varlığını kaybetmesine neden olacaktır. Jim bu savaşın tam ortasında, açlık ve yalnızlıkla mücadele edecek, tehlikeli maceralar atlatacak, önemli insanlarla tanışacaktır. Bu filmde kendisine eşlik eden John Malkovich de performansı ile filmi unutulmaz kılan etkenlerden biri olacaktır.

___________________________________________________________________________________

AMERICAN PSYCHO (2000)

Christian Bale' in çok akıllı bir adam olduğunu düşünüyorum. Çünkü hiç boş bir işe imza atmıyor. Her defasında da kendine bir şeyler katıyor. American Psycho' da oynadığı karakter tamamen marjinal ve zor bir karakter. Çokça da cesur sahneleri var filmin. Kahramanımız Patrick' in hayallerinde yaşattığı erotik ve şiddet dolu sahnelerin gerçekle yer değiştirmesi ile olayların çığrından çıkmasını konu alan filmde, bir sosyopatı canlandıran Christian Bale, görevini eksiksiz yerine getiriyor. 

___________________________________________________________________________________


RESCUE DAWN (2006)

Anladığınız üzere Christian Bale' in çok popüler filmlerinden ziyade, oyunculuğunu farklılaştırdığı filmleri tercih ettim. Rescue Dawn, film olarak beklenen başarıyı yakalamasa da, Christian Bale oyunculuk olarak göz dolduruyor. Wietnam Savaşında bir opesrasyondan yaralı olarak kurtulup esir düşen Dieter Dengler' in hayatını konu alan filmde, Christian Bale özellikle esir olduğu zamanlar ve kaçışından sonraki dönemlerde oyunculuğunu üst düzeylere taşıyor. 



___________________________________________________________________________________

THE FIGHTER (2010)

Tap taze bir Christian Bale performansı. 2010 yapımı The Fighter' da, Christian Bale, uyuşturucu bağımlısı eski bir boksörü canlandırıyor. Filmin baş karakteri Micky' in (Mark Wahlberg), başarısız boks kariyerini zirveye taşıma sürecinde abisi Dicky' den (Christian Bale) aldığı desteği konu alan filmde, karşımıza çok başka bir Christian Bale çıkıyor. Zayıf, tutarsız davranan, garip konuşan, iyi yürekli ama saf, sorumsuz bir karakteri canlandırıyor. Tabi ki de hakkını vererek. 




__________________________________________________________________________________

THE MACHINIST (2004)

Assolisti sona sakladım. :) Bence Christian Bale' in zirvesidir bu film. Hep adına yakışan roller oynasa ve bu rolleri başarıyla yerine getirse de bu filmi geçemeyecektir. Geçmesindir zaten. :) Bu filmi klasik yapan, konusu, kurgusu, işlenişi ve Christian Bale' dir. Biri eksik biri fazla olamaz. Christian Bale bu filmde, vicdan azabının resmen erittiği, psikolojisi bozuk bir karakter olan Trevor Reznik olarak karşımıza çıkıyor. Gerçeklerden kaçarak yaşadığı sefil  ve uykusuz bir yıldan sonra uyanışının ve olayları idrak edişinin eşsiz bir şekilde anlatıldığı filmde, Christian Bale, şapka çıkarılacak bir performans sergiliyor. 





0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...