Ads 468x60px

.

Pages

25 Nisan 2012

Behzat Ç. Bir Angara Polisiyesi...!!



Şimdi zaten, Erdal Beşikçioğlu oynadığı için otomatik olarak kuruldum diziyi izlemeye. Hem de cehaletin doruklarında gezip, Emrah Serbes'in kitabından ve bu karakterlerin varlığından haberim olmadan. Dizi başladı, ama başlamamış gibiydi. Yani yönetmen daha motor dememiş gibi. Erdal yok, oyuncular yok orada bir garip polis, bir de onun adamları var. O kadar gerçek, o kadar bizdenler yani. kötü espri yapıyorlar. Oburlar. Agresifler. Saflar. Zayıflar... Bu karakterlerin hiç karizması yok lan. Ama bi dakka, pek de karizmatikler aslında. Alla alla...

Böyle karışık duygularla izlemeye başladığım dizidir Behzat Ç. .Gerçekçi senaryo ve oyunculuk onları o kadar halktan yapmış ki. Gitsem şimdi cinayet büroya masada edayı görcem sanırım.

İsmi lazım değil bazı "polisiyemsi" dizilerle kıyaslamak yazık olur bu diziyi. Zira o sözkonusu dizilerde bizim polisimiz yok. Bizim polis burada. Bu dizide. Soruşturmaya gittiği evin buzdolabını kurcalayıp tıkıştıran, gece gazinoya giden, lan ların havada uçuştuğu karakterler bunlar. "Nasılsın abi" sorusuna, "saçmalama lan" diyen karakterler.

Dizide detaylar da, diyaloglar da çok sağlam. Ekşisözlük irdelemeye başladı zaten. Oradaki arkadaşların Behzat Ç. tespitleri de ayrıca hoştu.

Dizi de şimdilik sanırım üç kere Behzat Ç. Olayı yaşanmış.

Birincisi telefon konuşmasında Behzat diyip tam Ç diye başlayarak soyadını söyleyecekken konuşmanın kesilmesi

İkincisi Behzat Ç. nin masasının üzerindeki isimliğin Ç. den sonrasına rastlayan kalemlik (ya da onun gibi bi ofis malzemesi)

Üçüncüsü de, kolu kırılan kızın alçısını imzalarken tam soyadını yazakken Ç. den sonra kalemin bitmesi ::D:D

belki daha da vardı.

Özellikle son iki bölümdür hem güldürüp, hem de öldürüyorlar. Bir akbaba, bir Harun ağlatıyorlar. Genelde harun güldürür. 5. bölümün bomba sahnesi bence yeni gelen elemanın tokat sahnesidir. :D::D

Harun'un da yanaklarında sıkarım.
H: Komserim bu lafı çok seviyorum
B: Hangi lafı la
H: Şehirden ayrılma. bir de yat yere yat yere polis...:D:D

Sevdim bu diziyi, hem de çok. Allah tamamına erdirsin. Amin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...